Linjer på Kalø Slotsruin

Jeg bliver simpelthen glad i låget, så snart kalenderen når til marts. Det er en god tid - solen får mere magt, blomster pibler op af jorden og afløser det grå og kedelige, med deres smukke farver. 

Det er tiden hvor jeg higer efter at komme ud i naturen. Så jeg har været på besøg. På besøg i resterne af Danmarks mest velbevarede middelalderborg, Kalø Slotsruin. Det er et smukt område, med en brutal historie.

Sidst jeg var her, skrev kalenderåret 2012. Gosh det er 5 år siden, damn tiden flyver.

Kalø Slotsruin er blevt moderniseret. I 2012 var det kun muligt at stå på bunden af ruinen og kigge op i himlen. I 2017 er der kommet trapper op til en smuk udsigtspost. Faktisk hele to udsigtsposter. Det er godt tænkt, og lader beskueren få en idé om, hvorfor dette slot var vigtig.

Gammelt møder nyt. De mosbegroede sten er kommet i selskab med nyt træ, stål og glas. Der er kommet linjer på Kalø Slotsruin - moderne linjer.

Linjer på Kalø Slotsruin er blevet foreviget. 

 

Det tager små 30 min at køre derud fra Aarhus, og det er det hele værd.

Jeg var derude sidst på eftermiddagen - klokken var 17:00. En strøm af mennesker var på vej tilbage til deres biler. Nu ville de hjem. Perfekt for en landskabsfotograf.

Vi er enten tidligt eller sent ude, for at fange det helt specielle lys. For lyset til landskabsfotografering er bedst når det er blødt. Når solen står højest på himlen, er lyset alt for stærkt.

Har du tænkt over det? Hold øje med lyset en solskinsdag, og se hvordan det ændre sig i løbet af dagen. Tag et par billeder om morgenen, formiddag, middag, eftermiddag og igen inden solen går ned. Så kan du se hvad jeg mener 🙂

Vil du selv ud og opleve linjer på Kalø Slotsruin, den smukke natur eller er du bare interesseret i dansk historie. 

Så finder du ruinen på følgende adresse:

Kalø Slotsruin
Molsvej 31
8410 Rønde

Tip: Din GPS kender vejen 😉

Follow Facsimile on WordPress.com

Blog news

Name
Email *

Mere eyecandy @rikknuth

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Add yours Comments – 4

  • Meget fin serie og fortælling, Rikke. Jeg har det noget ambivalent, når natur og kulturelle serværdigheder tilgængeliggøres bla med gangstier, trapper o.lign. På den ene side er det positivt, at alle har adgang. På den anden side risikerer man at forstyrre og ødelægge omgivelserne. Jeg har ikke svaret på, hvor grænsen går. Jeg har jo selv oplevet utallige steder, som kun var tilgængelige, fordi der var bygget trapper og stier. Men det popper altid op i mit hoved, at vi mennesker er dygtige, lidt for dygtige, til at forme omgivelserne efter vores ønsker. Og ikke dygtige nok til at slippe den evige trang til kontrol og acceptere, at noget bare bør lades i fred. Jeg siger ikke, at der ikke må være trætrapper på Kalø. Dit indlæg mindede mig blot om mine generelle overvejelser i forhold til den problemstilling:)

    • Tak Jon 🙂
      Jeg forstår din problemstilling, og jeg er enig med dig. Bare fordi mennesket kan og er dygtige til at forme omgivelserne, betyder det ikke at vi skal. Grænsen blev brudt for længe siden, og det har helt sikkert inspireret andre til, at gøre det samme på deres egn. Det er vel det vi ser rundt om i verden? Personligt ville jeg synes, det er sjovere at udforske ting der er lidt svært tilgængelige.
      Og egentlig, selv om trappen er fin, synes jeg ikke den er nødvendig. Slotsruinen ligger på et højt punkt, så man har god udsigt, ligemeget hvor man befinder sig.

Leave me a Comment